Frånd häst till cykel!

Frånd häst till cykel!

fredag 30 september 2016

Dagens runda

Dags igen för en 3 milsrunda i skogen. Blandat underlag: skogsbilvägar med grus, lite asfalt, några skogsstigar -  i det stora hela ett varierat underlag. Inte alltid så lättrampat.

I början när jag började cykelträningen körde jag mycket med tunga växlar på Coyoten. Gick inte så snabbt som jag velat. Körde oxå en hel del med Parkpren. Den gick snabbare tyckte jag, den gick snabbare. Anledningen trodde jag var att den är säkert 3 kg lättare än Coyoten.

Detta måste analyseras ingående. Beräknade utväxlingen på alla växlar för mina cyklar. Det visade sig att favoritväxeln på Parkpren på slät väg, inte motsvarade vad jag använde på Coyoten. Åtgärd: lägga mig så nära "favoritväxeln" på Coyoten, dvs mellanklingan med tyngre kugg bak. Och se där - tiderna hyfsades ganska omgående med den tyngre cykeln. Idag kör jag mest med den cykeln.

Lite problem oxå med bakväxeln på Parkpren. Kedjan liksom rider på kuggen innan den lägger sig rätt. Trots justering uppnås ingen större förbättring. Till saken hör att jag bytt bakväxel. Till Shimano Tourney. Visserligen till ett bra pris men misstänker att jag varit för snål när jag bytte. Gör ett nytt försök med justering, om det inte hjälper byter jag växel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar