Frånd häst till cykel!

Frånd häst till cykel!

tisdag 24 juli 2012

Unden runt på fem dagar

Den här bloggen handlade först om en ridvecka i Tiveden och våra upplevelser. Den kommer säkert att svälla ut och handla om en hel del andra saker i samband med ridning.

Min dotter och jag hade i föresats att rida en vecka i vackra Tiveden som jag åkt igenom med bil i vintras och förstod vara värt en återbesök. I bakhuvudet hade jag läst att det fanns ridleder i denna stora skog som någonstans i skolböckerna nämndes i samma andetag som Kolmården.

Efter en snabb sökning i Google fann jag hemsidan och tänkte att detta är bara att boka in. Eftersom dottern hade semester i juni så varför inte, vi börjar med det. Det geniala i upplägget var att det var bara att maila ansvarig Monica Bergerstedt om förslag på hur en vecka kan se ut. Det tog tre dar så låg förslaget i inboxen. Offert och accept, svårare var det inte.

Tanken var att vi skulle ta våra två hästar och rida två till tre mil per dag, få alla måltider serverade och hästarna skulle kunna gå ute på nätterna och beta. Men, en av hästarna, dvs Fimpen, blev tyvärr halt nån månad efter bokningen, men vi hade gett oss fasen på att detta skull bli av trots det. Ett samtal med kompis Ella på Prinsens Araber med många hästar om lån av en, skulle detta ordna sig. Så efter provridning av lånehästen så begav vi oss iväg till första ställe för middag och övernattning för häst och ryttare.

Vi hamnade hos Birgitta och Tommy Lindwall på Alneruds hästgård i Allmänningarud. Bättre kunde det inte börja. Här fanns två mycket intresserade och dedikerade hästmänniskor. Efter utsläpp i stor hage försvann hästarna ner i betet och hade glömt oss människor. Det hade inte Birgitta och Tommy. Vi installerades i deras trevliga gäststuga. Middag bestämdes till att intas efter en kort ridtur.
Hästarna hämtades och gjordes iordning. Den korta ridturen tog två timmar men det kändes väldigt bra inför den kommande veckan. Väl tillbaka bjöd Birgitta på god gryta med efterrätt - rabarberpaj! Vi tänkte att blir veckan så här bra så kommer vi bli rejält bortskämda. Ner i bingen efter en lång dag sov vi som stockar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar