Frånd häst till cykel!

Frånd häst till cykel!

onsdag 25 juli 2012

DAG 1


Måndagen den 11 juni vaknade vi utvilade och pigga, förväntansfulla över ridningen. Upp ur sängen och kollade att hästarna inte rymt. Dom såg ut att ha haft en bra natt med mycket att äta.

Hästarna ja, lite kort om dom. Vår egen 15 årige travare Texas reds av dotter Joanna. Vi har haft honom i 10 år och vi känner honom utan och innan. Vi litar på honom till 100 %, han överraskar aldrig när han utan förvarning tvärstannar eller från joggning gör en 180-graders vändning på framdelen. Dessbättre är han super i ny terräng där han inte har några idéer om hur det skall vara. Han är en vältränad distanshäst och skulle orka med veckan.

Lånehästen Elf är en femårig arab-valack, startad i en 40 km Clear Round under våren. Han är relativt liten men kompakt och viktbärande. Stabil till kynne och väldigt söt. Jag brukar aldrig tycka hästar är söta, men har är faktiskt det.

Efter en rejäl frukost hos Birgitta bestämdes att vi inte behövde rasta under vägen till nästa gård. I upplägget med Ridleder Tiveden transporteras vår packning vidare till nästa ställe. Väldigt praktiskt, skönt att slippa packa med täcken och annat som man gärna vill ha med för en vecka. Lunchen följde alltså med till Kilstorp som var nästa anhalt. Det enda vi hade med i våra sadelväskor var vatten och regnponchos samt den stora kartan över ridlederna.

Den ridled som vi tog, Högåseneden, gick genom vacker natur, fri från bilar, på små skogsbilvägar och stigar. Ridningen gick lugnt och behagligt. Mycket skritt och lite trav emellanåt. De tjugo kilometrarna avverkades på två timmar och en kvart. Kilstorp skulle visa sig vara en mycket trevlig gård som låg lite avsides. Boningshus, gäststugor, stall och "servicehus" med dusch och bastu.

När vi kom dit, kom även regnet. Hur skulle detta bli?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar