Frånd häst till cykel!

Frånd häst till cykel!

torsdag 26 juli 2012

Senare DAG 1

Vi skyndade att plocka av allt från hästarna, det är ju en hel del vilket bilden visar.

Tur att packningen hade kommit från Allmänningarud så hästarna kunde få sina täcken. Både för att hålla sig torra men även som skydd för allsköns flygfän vilka är ett irritationsmoment när hästarna skall beta. Alla grejer stuvades snabbt in i stallet som fanns på gården.

Gäststugan som vi disponerade hade en veranda så det var helt naturligt att sitta där och äta lunchen som Birgitta tillagat: pizzapaj, vilket smakade väldigt bra.

Resten av eftermiddagen gick åt till kortspel. Jag lärde Joanna spelet Plump, vilket skulle visa sig vara favoritsysselsättningen på kvällarna. Det är ju alltid så att när man lär någon något nytt kortspel så åker man alltid på stryk själv så länge nybörjarturen håller i sig.

I stugan var det varmt och skönt. Britt-Marie, som vår värdinna heter, hade varit upp till stugan på morgonen och tänt en brasa i den öppna spisen som var utrustad med kassett, vilken var varm ända till kvällen.

Hästarna var inte helt nöjda i hagen. De hade gått tillsammans i tre dygn för att lära känna varandra men nu började Texas valla Elf. Vi förstod att det inte skulle bli någon vila eller betande under natten. Som tur var fanns här två hagar jämte varandra så det var bara att flytta över Elf i en egen hage.

Så småningom dök vår värdinna upp och ny måltid dukades upp. Återigen med härlig efterrätt. Det var ju tur att vi rörde på oss under dagarna annars skulle vi rulla runt sjön! Efter mer kortspel kunde vi så småningom krypa till kojs, vi somnade till det stilla duggregnet som var så fint att det nästan inte syntes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar