Frånd häst till cykel!

Frånd häst till cykel!

måndag 13 augusti 2012

DAG 5

Vi vaknade upp till ytterligare en härlig dag. Dock var det här litet tidigare än vad vi var vana vid. Vi hade börjat räknat bakåt från den tid vi skulle vara hemma på Häringe i Haninge. Buden om hur långt det var från Sätra till Allmänningarud gick i sär. Vi räknade dock med 5 timmar i sadeln och därför var det viktigt att komma iväg tidigt. Vi skulle ju packa om och äta hos Birgitta. Sedan skulle vi till Yxtaholm och Prinsens Araber och lämna Elf. Och ta med Fimpen som skulle med hem.


Tidig frukost med andra ord. Vi hämtade in hästarna och sadlade för att sedan packa med lunchen. Vid åtta-tiden lämnade vi Sätra, snabbt farväl till våra ciceroner kvällen innan som hade frukostmöte med personalen. 

Ritten upp till Allmänningarud bestod av hela västra sidan av Unden. Allt ifrån 2,5 till 4 mil var buden om längden till målet. Det skulle sluta på 33 km och 5 timmar. Vi red förbi många fina gårdar och språkade med boende utmed leden. Alla tyckte det var kul med ridande som kom förbi.


Den fina kyrkan Skaga låg väldigt vackert i skogsdungen. Vi försökte hela tiden följa med på kartan var vi var. Ibland tyckte vi att vi red tillbaks men vi var hela tiden rätt. Det blev en lång ritt och vid Åsebol ringde vi till Birgitta och Tommy och meddelade att vi inte hade långt kvar. Vi hade avtalat en sen lunch innan resan hem. Väl på plats fick hästarna gå ut i hagen för att luncha. Det blev mycket att berätta för värdparet. 
Sen var det dags att lasta in allt i bil och släp. Texas går bara in i vagnen, utan prut. Elf däremot hade inte varit ute så mycket och rest så honom var det litet klurigare att få in i vagnen. Många knep provades innan han klev in.

De fem riddagarna var slut. Resan hemåt påbörjades och vi saknade redan upplevelsen av naturen och den lugna lunken genom skog och mark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar