Frånd häst till cykel!

Frånd häst till cykel!

tisdag 7 augusti 2012

Senare DAG 3

Det var bara att bita ihop och gå tillbaks den knappa kilometern. Väl på plats dumpade vi sadlar och annat utanför varandrarhemmet, fann nyckeln till ytterdörren och kunde hämta lunchen som stod precis innanför. Utanför fanns bänkar, stolar och bord så det var bara att slå sig ned i solen och mumsa i sig pastasalladen som tillsammans med en dressing, det smakade förträffligt.

Vandrarhemmet i Granvik är inrymt i en gammal skola. Stora matsalen fungerade nog även som gymnastiksal på den tiden skolan var i bruk. Vi hittade snart till vårt rum och kunde packa upp för nödvändig dusch. Efteråt gick vi upp till hästarna igen och fyllde på vatten i deras hinkar. Ridleder Tiveden hade anordnat med hinkar så det var bara att gå till närmaste granne och fylla dessa. Grannen tyckte det var trevligt med hästfolk, det rådde ingen tvekan om.


Vi hade bestämt med Inger att vi skulle äta klockan sju. Fram till dess gick vi runt i hamnen och läste på alla skyltar som hembygdsföreningen satt upp och som berättade om ortens historia. Mycket intressant.

Vid sju gick vi in i det hus som var skyltat med Antikt Loppis Café. Här fanns allsköns blandning av allt man kan tänka sig. Mitt i affären var det dukat för två personer vid ett gammalt bord. I ett hörn av affären stod Inger och lagade mat. Mycket originellt. Vid något samtal med Jessica eller Klas hade man sagt att Inger lagar mycket god mat och att deras turridningar brukar ta svängen förbi Inger för lunch. Men detta hade vi inte kunnat föreställa oss.

Inger hade gjort en förrätt som bestod av en stor skiva rågbröd på vilken det bretts ett ordentligt lager av gubbröra (med bl a ansjovis). Till detta dracks Fanta och en kall folköl. Jag försäkrar, det fanns inte ens en smula kvar på tallrikarna. Så kom sedan pastan och köttfärssåsen. Den var toppad med skivor av parmesanost och vad jag gissade var parmaskinka som var vänd i stekpanna. Gudomligt gott. Förstod varför turridningen valt att inta lunch här!

Efter mera Plump på kvällen i gymnastiksalen, med tända ljus och med en tv som sände fotboll i hörna, var det så dax att sova efter en händelserik dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar